Reluxer Zakelijk


Als jouw bedrijf met computers werkt, dan hebben jouw werknemers te maken met de effecten van blauw licht. Blauw licht wordt namelijk uitgestraald door vrijwel alle digitale beeldschermen. Waarschijnlijk brengen mensen nergens anders meer tijd door achter een scherm dan op kantoor. Schermlicht heeft een aantal effecten op de productiviteit en het verzuim binnen jouw organisatie.


Wat is blauw licht?

Blauw licht is High Energy Visible Light (HEV-licht) en is vergelijkbaar met ultra-violet (UV-)licht. Blauw licht bevat dus relatief veel energie, wat het intensief maakt voor de ogen om te vertalen naar beeld. Energierijk licht zoals, UV-licht en blauw licht, zorgt voor allerlei overbodige signalen in je ogen, ook wel ‘visuele ruis’ genoemd.

Beeldschermen van vrijwel al onze digitale apparaten stralen veel blauw licht uit. Blauw licht heeft een aantal effecten op onze gezondheid, waar wij ons niet genoeg bewust van zijn. De effecten zijn al merkbaar wanneer je langer dan twee uur per dag naar een scherm kijkt.


Wat zijn de effecten van blauw licht?

Werkt jouw organisatie met computers? Dan kijk je al snel meer dan twee uur per dag naar een beeldscherm. De druk van schermlicht op jouw ogen kan leiden tot ‘digital eye strain’.

Digital eye strain is overbelasting van de ogen, als gevolg van overmatige blootstelling van de ogen aan schermlicht. Dat kan zich uiten in een aantal klachten, waaronder droge en vermoeide ogen, verminderd zicht aan het eind van de dag en migraine. Recenter onderzoek wijst er zelfs op dat blauw licht de natuurlijke veroudering van de ogen versnelt.

Daarnaast heeft blauw licht invloed op je slaap. Zes uur schermtijd overdag kan jouw slaapcyclus ongeveer 3 uur verschuiven. Je slaapt gemiddeld later en de kwaliteit van je slaap is slechter, waardoor je slaap tekort kunt komen. Bij slaaptekort kun je overdag concentratieproblemen, geheugenproblemen en moodswings ervaren. Op de lange termijn leidt slaaptekort natuurlijk tot andere gezondheidsklachten zoals verminderde weerstand en overgewicht.

Voor alle invloeden van blauw licht op de werkvloer, lees ons blog: De Effecten van Blauw Licht op Productiviteit en Verzuim op de Werkvloer


Wat is een Reluxer Computerbril?

De Reluxer computerbril is een zonnebril, maar dan voor je beeldscherm. De blue-cut technology, verwerkt in de lenzen van onze brillen blokkeert tot wel 99% van het schadelijk licht uit je beeldscherm.

Zo zijn jouw ogen optimaal beschermd. Dankzij Reluxer kunnen jouw ogen zich ontspannen tijdens het kijken naar een scherm. Relux!

Zitten jouw werknemers voor hun werk dagelijks achter een computer? Maken jullie deel uit van een bedrijf dat het allerbeste wil voor haar medewerkers? Bescherm dan de ogen van jezelf en jouw werknemers tegen schadelijk schermlicht met Reluxer.


Reluxer voor jouw organisatie? Mail ons op aloha@reluxer.com of vul ons contactformulier in.